TEFTİŞ SİSTEMİNİN NUR TOPU GİBİ BİR SORUNU (MU) OLDU
Genel Kurul Sunuç Bildirgesi

TEM-SEN DÖRDÜNCÜ OLAĞAN MERKEZ GENEL KURULU    SONUÇ BİLDİRGESİ

20/03/2011

Tem-Sen Dördüncü Olağan Merkez Genel Kurulu 19-20 Mart 2011 tarihlerinde Ankara Başkent Öğretmenevi’nde yapıldı. 19 Mart Cumartesi günü saat 10.00 da başlayan genel kurulun açılış programına, Tem-Sen’in onursal başkanı Feyzi ÖZ, Eğitimci yazar Hüseyin Hüsnü TEKIŞIK, İlköğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ömer KÖSE, Okulöncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Recep SULA, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer YILMAZ, Türk Eğitim Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Ömer TURNA, Değişik üst düzey kademelerde eğitim yöneticiliği yapmış M.Nuri ATALAY, Tim-Der’in kurucularından Mustafa ŞENKÖYLÜ, Tem-Sen’in kurucularından Ünsal GÜLEÇ, Tem-Sen eski yöneticilerinden Ali GÜMÜŞ ile il delegelerinin yanı sıra çok sayıda eğitimci ve eğitim müfettişi de katıldı.

Divan Başkanlığının seçiminden sonra gündem gereği konuşan genel Başkan Mehmet PINARDAĞ; “Sendika yönetimi olarak, eğitimin ve teftiş camiasının sorunlarına çözüm getirme ve onurlu hak arama mücadelesinin etkililiği açısından, birçok yöntem ve stratejiyi kullandıklarını, üniversitelerle işbirliği içinde bilimsel platformlar oluşturarak teftiş sisteminin çözüm aradıklarını, bu çerçevede Ankara ve Kütahya’da olmak üzere üniversitelerle birlikte uluslararası katılımlı denetim kongreleri düzenlediklerini, hak arama mücadelesinin Temsilciler Kurulu’nun verdiği yetki ve çizdiği istikamet doğrultusunda yürütüldüğünü, ilköğretim müfettişliğinden, eğitim müfettişliğine geçişin hep birlikte başarıldığını, yine 5984 sayılı  yasal düzenleme ile diğer denetim elemanlarının bulunduğu genel idari hizmetleri sınıfına geçiş, görev kapsamının ildeki bütün kurumları (şimdilik ortaöğretim kurumlarının denetim ve rehberliği hariç) içine alacak şekilde düzenlenmesi ve 3600 ek göstergenin kazanılması gibi hedeflere ulaşıldığını, bu başarının teftiş camiasında bayram havası oluşturduğunu, bu başarının elde edilmesinde bütün eğitim müfettişlerinin katkısının olduğunu, dolayısıyla sendikaya üye olan olmayan bütün eğitim müfettişlerine teşekkür ettiğini, ulaşılan hedeflerin asla yeterli olmadığını, daha çok işlerinin olduğunu, nihai amacın merkeze bağlı, branşlaşmayı esas alan ve bölge düzeyinde yapılanmayı öngören, tek başlı bir denetim sistemi olduğunu, bu amaca ulaşılana kadar mücadele edileceğini”  söyledi.

Genel başkanın konuşmasının ardından söz verilen konuklar; Milli Eğitim camiası içerisinde Eğitim Müfettişliğinin yeri ve önemi hakkında açıklamalarda bulundular.

19 Mart Cumartesi günü yapılan konuşmaların ardından Tem-Sen Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Denetleme Kurulu faaliyet raporları okundu. Genel kurulca oylanarak  onaylandı. Tem-Sen Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Denetleme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu adayları tespit edildi.

20 Mart 2011 günü Tem-Sen Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Denetleme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu seçimleri yapılarak Tem-Sen Dördüncü Olağan Merkez Genel Kurulu çalışmaları tamamlandı

Rahmi ÜNAL              Eren DİKBAŞ

Sinop Delegesi              Van Delegesi